… studeerde viool en altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Na haar opleiding trad ze in dienst bij het Metropole Orkest.
Ze maakt al geruime tijd deel uit van de altvioolsectie als aanvoerder.

Ze treedt met het orkest regelmatig op in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren was ze met het orkest actief in onder meer Frankrijk (Olympia in Parijs), Engeland (Royal Albert Hall in Londen) en Duitsland (o.a. de Berlijnse Philharmonie).

In Nederland heeft vrijwel elke topartiest weleens opgetreden met het MO.  Het orkest is vaste gast op onder meer North Sea Jazz, Amsterdam Dance Event (ADE) en de Max Proms.

Het orkest heeft een grote internationale faam. Er werden diverse GRAMMY’s (de ‘Oscar’ van de lichte muziek) in de wacht gesleept. Het meest recente succes (2016) betrof een cd-project met de Amerikaanse band Snarky Puppy. In 2019 werd het orkest tweemaal genomineerd. De eerste nominatie is voor 'Best Worldmusic Album' getiteld 'What Heat' een samenwerking met Bokanté.
De tweede nominatie is voor 'Best Arrangement, Instrumental and Vocal' het nummer 'All Night Long' van de cd 'Djesse' van Jacob Collier.

“We hebben ons internationaal echt onderscheiden”, zegt Mieke. “En dat hebben we niet in de laatste plaats te danken aan twee geweldige dirigenten.
Onze chef-dirigent Jules Buckley uit Engeland, die ons inmiddels al 5 keer naar de Royal Albert Hall heeft gebracht en Vince Mendoza.
Vince was jarenlang onze chefdirigent en hij komt gelukkig nog regelmatig terug.
Ook Miho Hazama versterkt ons orkest vanaf september 2020 als vaste gastdirigent.

Naast het orkest maakte ze een aantal jaren deel uit van het uit vier altviolisten bestaande Amsterdam Viola Quartet, het Klimt! Strijkkwartet (twee violen, altviool en cello) en het Pallas Trio (piano, klarinet, altviool). Ze trad met deze ensembles op in binnen- en buitenland.

Ze vormt een vast duo met pianist Ernst-Paul Fuchs.

In haar huidige woonplaats Amersfoort is Mieke ook intensief bezig met muziek. Ze heeft twee ensembles opgericht voor amateur musici uit de regio.
Het Amersfoort String Orchestra en het Blazers Ensemble Amersfoort ofwel: BEAM.

Naast het spelen in het Metropole Orkest zet Mieke zich ook in voor de educatieprojecten vanuit het orkest zoals Muzikant in de Klas.
De kennis die ze heeft opgedaan, wil ze graag delen met enthousiaste mensen om haar heen. Dit geldt eveneens voor zaken als (muzikale) coaching en lesgeven.

Mieke speelt op een Max Möller altviool uit 1953.

Fotogalerij