Het Amersfoort String Orchestra staat open voor enthousiaste amateurs die een van de volgende instrumenten bespelen:
viool
altviool
cello
contrabas

Bij ons krijg je de gelegenheid om op een leuke en ontspannen manier ervaring op te doen in een orkest en samen met je medespelers te groeien naar een hoger niveau.

Je muziekbelevenis wordt intenser

Door middel van het luisteren naar elkaar, reageren op aanwijzingen van de dirigent en samen oefenen wordt de muziekbeleving steeds intenser.


Zowel klassieke als moderne muziek

Het programma bestaat uit korte stukken van verschillende componisten, zowel uit de klassieke als uit de moderne muziek.


Tweemaal per maand repeteren

We repeteren tweemaal per maand in Hoogland (gemeente Amersfoort).  

Samen muziek maken is een sociaal gebeuren. Met een groep mede-instrumentalisten een concert geven is een magische ervaring.
Meegenomen worden door de genialiteit van een componist en onzichtbaar één worden met de andere musici brengt je in een andere wereld.
Samen een concert geven en daar trots op zijn!Door te multitasken, tegelijkertijd je instrument te bespelen, noten te lezen en de aanwijzingen te volgen van de dirigent en te luisteren naar de anderen word je heel flexibel.

Door samen te spelen versterk je je muzikale gevoel en je vaardigheden op je instrument.


 


Muziek is goed voor de geest. Onderzoek, o.a. van professor Scherder, toont aan dat het brein van iemand die muziek maakt

meer verbindingen maakt, geconcentreerder en flexibeler is.

Het Amersfoort String Orchestra staat onder leiding van (alt)violiste Mieke Honingh.


“HET IS MIJN PASSIE OM MENSEN LIEFDE VOOR MUZIEK BIJ TE BRENGEN“

Ik ben al tientallen jaren een van de aanvoerders van de altvioolgroep van het Metropole Orkest. Naast mijn orkestbaan geeft ik privéles aan volwassenen en

kinderen en speel ik in verschillende kamermuziek-ensembles, van klassiek tot jazz.Ik volgde dirigeerlessen bij Jan Stulen.

Het leiden van het Amersfoort String Orchestra is een hele mooie uitdaging. Doordat ik zelf violiste ben,
begrijp ik de moeilijkheden en mogelijkheden van strijkinstrumenten.

Als mijn aanwijzingen jou helpen om meer plezier te hebben in het bespelen van je instrument is dat ook voor mij een cadeau!

Het overbrengen van energie op een groep muzikanten is een fascinerende taak. Alleen al dat als je je handen optilt iedereen reageert en speelt bij de eerste slag die je doet, dat is magisch!

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging?

Vul dan nu hier het aanmeldingsformulier in en kom ons versterken!

In 2018 heet Mieke ook een blazersensemble opgericht: het Blazers Ensemble Amersfoort, kortweg BEAM genoemd.
Op dit moment bestaat het uit klarinettisten, fagottisten en fluitist(en).
Tweemaal per maand op de woensdagavond wordt er gerepeteerd in Amersfoort.

De muziek die gespeeld wordt is gevarieerd, van Bach tot Fiddler on the Roof.

Heb je interesse om mee te spelen?

Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

 

 

 

 

 

Er is een nieuw muzikaal ensemble opgericht:
het Amersfoort String Orchestra.
Initiatiefnemer is MIEKE HONINGH, altvioliste in het Metropole Orkest.
Het wordt een orkest met een lage drempel.
Iedereen die viool, altviool, cello of contrabas speelt, kan zich aanmelden.

Het Amersfoort String Orchestra is vooral bestemd voor enthousiaste amateurs van (ongeveer) 18 jaar en ouder. De organisatie richt zich op Amersfoort en omliggende gemeenten als Soest, Leusden, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.
De repetities worden gehouden in een van de zalen van Concordia in Hoogland. Het orkest gaat op 12 januari 2017 van start.
 
Mieke Honingh is de initiatiefnemer en muzikaal leider. Naast haar werk bij het Metropole Orkest geeft ze viool- en altvioolles. Hoewel er nog aan het repertoire gewerkt wordt, staat wel vast dat er breed zal worden geprogrammeerd, dus naast klassieke ook wat meer populaire werken.
 
Dat sluit naadloos aan bij de ervaring van de Amersfoortse. Hoewel het Metropole Orkest wereldwijd vooral grote bekendheid geniet als pop- en jazzorkest (o.a. drie Grammys, de 'Oscar' van de muziek), heeft Honingh ook veel ervaring met andere muzieksoorten via het Gustav Klimt Kwartet, Pallas Trio (vooral klassiek) en het Amsterdam Viola Quartet (zeer gevarieerd).
 
Waarom dit initiatief om een orkest op te richten?
"Ik liep al een tijdje met de gedachte rond om op muziekgebied iets in Amersfoort te gaan doen. Ik woon hier met veel plezier en heb inmiddels veel contacten opgedaan met mensen uit de muziek. Ik ben bijvoorbeeld zelf ook lid van het koor Da Capo. Met al die ervaringen wilde ik graag wat meer gaan doen. Aangezien ik zelf viool en altviool heb gestudeerd en al jarenlang in het orkest speel, vond ik het weleens tijd worden om mijn ervaringen door te geven via een eigen ensemble.
 
Hoe is een strijkorkest samengesteld?
De instrumenten zijn de viool (eerste en tweede), de altviool, cello en contrabas. Zo’n orkest bestaat uit 15-25 musici, bijvoorbeeld vijf eerste violen, vier tweede violen, drie altviolen, twee cello's en één contrabas. In zon samenstelling heb je een prachtige balans tussen alle instrumenten. Het hangt natuurlijk van de respons af, maar ik ga er van uit dat we in januari met een leuke, gemotiveerde groep van start kunnen gaan.
 
Informatie
Er wordt twee keer per maand op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur gerepeteerd in een van de zalen van Concordia, Kerklaan 3 in Hoogland.
Meer info? bel met 06-22542683.
Zie ook de Facebookpagina Amersfoortstringorchestra.

 

Het Metropole Orkest heeft een APP ontwikkeld.

Hiermee kunt u op de hoogte blijven van alle verrichtingen van dit unieke orkest.

De APP is gratis te verkrijgen bij de Apple APP-store.

Klik hieronder om de APP voor iOS of Android te downloaden voor uw iPad en/of iPhone.

        

Alvast dank voor uw interesse!

Fotogalerij